Danemarca dating. Date despre Danemarca

Declinul Imperiului Carolingian a favorizat consolidarea regalităţii daneze şi unificarea teritoriilor locuite de danezi.

danemarca dating online dating bay of othery

Procesul de unificare teritorială este încheiat în timpul Regelui Harold I sec. Xdinastia daneză fiind atestată drept cea mai veche din Europa.

Date despre Danemarca

Perioada — a fost dominată de seria celor 6 războaie cu Suedia pentru supremaţia la Marea Baltică, la capătul cărora Danemarca a pierdut toate teritoriile din Peninsula Scandinavă cu excepţia Norvegiei şi zona Mării Baltice cu excepţia Insulei Bornholmreprezentând o danemarca dating din întinderea statului la Introducerea Constituţiei liberale din marchează sfârşitul regimului absolutist şi debutul danemarca dating de tranziţie spre regimul democratic parlamentar tranziţie încheiată înodată cu accederea la guvernare a Partidului Liberal.

Înîn urma războiului cu Prusia, Danemarca pierde şi teritoriile sudice Schleswig şi Holstein.

Traducerea este oferită pentru confortul utilizatorului. Daca apar discrepanțe între varianta engleză și documentul tradus, prioritate se acordă versiunii engleze. Utilizarea voiaj.

Redusă, dupăla cea mai mică întindere din istoria sa, Danemarca îşi canalizează eforturile, în deceniile următoare, spre dezvoltare internă şi modernizare. Crearea unui sentiment naţional puternic şi industrializarea accelerată sunt reperele majore ale acestei etape.

danemarca dating aplicații de întâlniri doar pentru conectări

Apare o nouă clasă socială puternică, cea a muncitorilor danemarca dating, care va deveni baza Partidului Social Democrat dinpartid parlamentar. Rămasă neutră în primul război mondial, Danemarca reintegrează în graniţele sale, prin Tratatul de la Versailles, partea de nord a regiunii Schleswig-Holstein, în urma unui plebiscit. Locuitorii părţii de sud au decis, tot atunci, să rămână în cadrul Germaniei. Frontiera cu Germania stabilită în a rămas neschimbată până astăzi.

Date generale

La 9 aprilieDanemarca a fost danemarca dating de trupele germane. De comun acord cu Regele, Guvernul a decis să nu opună rezistenţă armată, pentru a proteja populaţia civilă. Autorităţile daneze au continuat să funcţioneze, cu atribuţii limitate, până în augustcând Germania a introdus regimul de ocupaţie militară. Regimului i s-a opus o mişcare de partizani care a grupat circa Trupele britanice au eliberat Danemarca în aprilieîn contextul colapsului militar al Germaniei.

danemarca dating de ce se datorează atât de greu în dc

Aderarea la NATO a echivalat cu abandonarea politicii de neutralitate, o constantă a diplomaţiei daneze în intervalul — Beneficiară a danemarca dating Marshall» dinDanemarca traversează, în aniia doua fază a «revoluţiei industriale».

Înpentru prima dată în istoria naţională, valoarea exporturilor industriale a devenit superioară valorii exporturilor agricole. Tensiunile sociale din perioada «revoluţia tineretului» au avut ca principală consecinţă modificarea structurii sistemului politic tradiţional.

După un deceniu dominat de forţele de centru-dreapta, stânga politică a revenit la guvernare în coaliţii succesive conduse de social-democraţi.

Prima Pagina

Îna avut loc o nouă schimbare în orientarea politică a electoratului, pentru prima dată după Partidul Liberal reuşind să obţină mai multe voturi decât Partidul Social Democrat. Înelectoratul s-a pronunţat în favoarea unei coaliţii de centru-stânga, dominată de Partidul Social-Democrat.

Aici puteți afla câteva informații despre Danemarca.

La 25 martieDanemarca a devenit stat membru al Spaţiului Schengen. Danemarca nu participă la Zona Euro.

Meniu de navigare

În cadrul UE, Danemarca a obținut patru danemarca dating de la politicile europene, în domeniile: apărării comune, monedei unice, cetăţeniei europene, justiţiei şi afacerilor interne. Agenţia Europeană de Mediu are sediul la Danemarca dating. Suverana Danemarcei, Margrethe a II-a, a fost proclamată regină înîn baza danemarca dating Constituţiei adoptate încare dau posibilitatea ca succesiunea la tron să poată avea loc şi pe linia descendenţilor de sex feminin ai suveranilor.

Din sec.

Centrul de presă

Danemarca este alcătuită din peninsula Jutlanda şi insule, cunoscute sub numele de Arhipelagul Danez, dintre care cele mai importante sunt Zeeland, Falster, Fyn, Lolland, Bornholm, Mon. Lungimea litoralului : 7. Diviziuni teritoriale: Danemarca este împărţită în 14 judeţe amt, pl. Între acestea se disting 2 unităţi administrative cu statut dual danemarca dating şi judeţCopenhaga şi Frederiksberg, care au legi proprii de organizare şi funcţionare. Împreună, ele formează nucleul zonei metropolitane.

Amt-urile şi kommune-le sunt conduse de consilii alese prin vot direct.

Ministerul Afacerilor Externe

Populaţia: 5 estimare Dating evenimente bolton danez de Statistică, trimestrul I Limba oficială: daneza. Religie: evanghelici luterani, romano-catolici, protestanţi. Moneda naţională: coroana daneză DKK. Ziua naţională: 5 iunie - ziua Constituţiei.

Aniversarea Reginei - 16 aprilie — este considerată, de asemenea, sărbătoare naţională. Forma de guvernământ: monarhie constituţională.

Mai multe despre acest subiect