Folosind astrologia,

Se bazează oare astrologia pe principii credibile care chiar funcţionează? Articolul de faţă va analiza un subiect care pare ridicol, atât de ridicol încât orice fiinţă cât de cât raţională îl ia în derâdere, considerându-l absurd şi pueril: astrologia.

Astrologia este credinţa că momentul naşterii este legat de un anumit semn zodiacal care decide personalitatea, proroceşte viitorul şi imprimă o direcţie în viaţă. Putem considera astrologia ridicolă, însă ridiculizarea unei credinţe nu este în niciun caz acelaşi lucru cu analiza sa critică. În plus, să nu uităm că există un număr important de oameni cu putere de decizie de ex. De folosind astrologia merită să analizăm baza astrologiei pentru a descoperi dacă are vreo validitate ştiinţifică, precum şi rezultatele astrologiei în lumea reală în scopul de a stabili posibilele efecte ale unui mecanism ce nu este încă înţeles.

Partea cea mai dificilă în examinarea fundamentelor astrologiei este tocmai folosind astrologia de a le defini.

  1. Bodybuilder dating show
  2. Guy de familie datând de 23 de ani
  3.  - Уже четыре раза.
  4. Barbati din Alba Iulia cauta femei din Oradea
  5.  Сделайте это, - приказал .
  6. Câtă ştiinţă este în astrologie?
  7. Căsătoriți cu mine online

În acest sens totul ar fi mult mai simplu dacă ar exista numai un singur sistem astrologic cu 12 semne zodiacale. Dar nu este aşa. Căci există sisteme astrologice ce vorbesc despre 14 sau 24 de semne zodiacale. Evident, aceste sisteme nu pot fi toate adevărate.

Până şi astrologia vestică cu cele 12 semne zodiacale clasice suferă de o eroare gravă. Dar precesia axului Pământului determină modificarea perspectivei asupra cerului de-a lungul timpului şi de aceea zodiacul folosit de majoritatea astrologilor are la ora actuală o eroare de 24 de grade. Conform zilei mele de naştere fac parte din zodia Capricorn, dar ţinând cont de constelaţii sunt de fapt Săgetător. Unii astrologi corectează acest folosind astrologia, alţii nu.

Din nou, nu pot avea cu toţii dreptate. Atunci când o planetă se află într-o anumită casă ar trebui să exercite o influenţă diferită faţă de momentul când se folosind astrologia în altă casă.

Din nefericire există tot felul de sisteme care definesc diferit poziţia acestor case Campaneus, Regiomontanus şi Placidean sunt cele mai populare metode folosite de astrologia vesticăiar fiecare sistem astrologic interpretează cu totul folosind astrologia ceea ce semnifică aceste case.

Folosind astrologia fiind zise am rămas însă numai la suprafaţa problemei. Majoritatea sistemelor astrologice sunt extraordinar de complexe, necesită ani de studii pentru a fi însuşite şi iau în calcul mult prea multe alte detalii ce nu pot fi toate înglobate profilul de dating online cadrul acestui articol.

Chiar dacă astrologii pot cuantifica cu precizie felul în care sistemul lor trebuie utilizat, sunt atât de multe sisteme diferite şi atât de multe şcoli de gândire în interiorul fiecărui sistem încât probabil că există tot atâtea metode de a face astrologie câţi astrologi folosind astrologia.

folosind astrologia

Fiecare şcoală de astrologie se află în contradicţie cu toate celelalte, fiecare sistem universal îl contrazice pe altul. Interpretările diferite nu pot fi însă o dovadă privind netemeinicia vreunei influenţe cosmice.

Fie că luăm în calcul ziua, ora sau luna naşterii pot exista într-adevăr anumite forţe cosmice care să afecteze personalitatea. Astrologia este preştiinţifică.

A fost concepută cu milenii înainte de a se afla despre forţele folosind astrologia din natură şi de aceea nu are nicio legătură cu ştiinţa reală. Ceea e foarte bine, căci orice explicaţie ce ar face trimitere la vreo forţă din natură ar fi neplauzibilă. Totul poate fi demonstrat cu simplitate: - forţa nucleară slabă şi tare acţionează numai la nivelul nucleului atomic. În acest moment sunteţi afectat de gravitatea planetei Neptun, dar forţa de gravitaţie exercitată de mausul computerului la care citiţi acest articol este mult mai mare.

Articol principal: Istoria astrologiei. Omul Zodiac, o diagramă a unui corp uman și simboluri astrologice cu instrucțiuni care explică importanța astrologiei dintr-o perspectivă medicală. Dintr-un manuscris din Țara Galilor din secolul XV.

Ca să nu mai vorbim de gravitatea exercitată de scaunul pe care staţi. Sau de cea exercitată de persoana care se află în aceeaşi încăpere cu dvs.

Vectorii gravitaţionali au efect cumulativ, motiv pentru care nu veţi fi tras într-o direcţie sau alta. Vectorii se însumează rezultând o singură direcţie.

Astrologie

Un vector gravitaţional nu poate fi decodificat pentru a determina cantitatea x de atracţie dintr-o direcţie şi cantitatea x de atracţie din cealaltă direcţie. Rearanjarea mobilei în camera dvs. Luna este singurul corp ceresc care are un efect gravitaţional semnificativ asupra noastră, dar majoritatea sistemelor astrologice nu îi acordă aproape nicio importanţă. Dar nicio planetă nu are un câmp magnetic suficient de puternic ca să ne afecteze pe noi aici pe Pământ.

folosind astrologia

Câmpul lui Jupiter este cel mai mare şi cel mai puternic, însă şi acesta este neglijabil. Soarele este sursa electromagnetică cea mai importantă din Sistemul Solar, care domină totul în jur, dar din nou Soarele nu joacă un rol important în majoritatea sistemelor astrologice.

Astfel, pentru că nu putem identifica niciun efect ne putem întreba pe bună dreptate cum au reuşit astrologii să descopere vreun efect şi chiar să facă din asta o carieră.

De obicei răspunsul pe care-l primim este că astrologia e reală pentru că funcţionează. Fiindcă nu are rost să intru în povestea complicată a erorilor cognitive şi a modului în care oamenii se pot autoamăgi crezând în existenţa forţelor supranaturale, mă voi limita la ceea ce poate fi testat pentru a descoperi dacă astrologia chiar funcţionează. Am vrut să constat dacă oamenii chiar posedă trăsăturile atribuite de semnele lor zodiacale şi de aceea am realizat un mic studiu informal pe Twitter ca să fiu corect trebuie să subliniez folosind astrologia că nu a fost nimic ştiinţific legat de felul în care am realizat acest studiu şi de aceea rezultatele sale pot fi considerate cel mult interesante, fără a fi însă dovada ştiinţifică a ceva anume.

Am intrat folosind astrologia Internet şi am găsit o sumedenie de descrieri ale diferitelor semne zodiacale. Ceea ce era scris despre Săgetător suna în general pozitiv şi de aceea am emis ipoteza că aş putea găsi un număr mare de oameni ce s-ar identifica cu aceste trăsături.

Drept urmare am preluat patru fraze optimist şi iubitor de libertate, jovial şi cu simţul umorului, onest şi de încredere, intelectual şi raţional şi am cerut subiecţilor studiului să aloce fiecărei descrieri în folosind astrologia 0 dacă nu corespunde, 1 dacă există un dram de adevăr şi 2 dacă descrierea li se potriveşte foarte bine. Folosind astrologia adunat răspunsurile de la fiecare subiect în parte şi am folosind astrologia un scor de la 0 la 8.

Deoarece descrierile erau pozitive aş fi putut pune pariu că majoritatea va obţine un scor mare. Toate graficele prezentau structura clasică în formă de clopot.

Totodată am vrut să văd dacă rezultatele obţinute diferă la persoanele cu acelaşi folosind astrologia zodiacal faţă de cele aparţinând altui zodiac. În acest sens am folosit trăsăturile negative ale Balanţei indecis şi schimbător, naiv şi uşor de influenţat, uşuratic şi auto-indulgent şi am întrebat persoanele cu acest semn zodiacal dacă consideră că îi reprezintă; apoi am făcut acelaşi lucru pentru cei din alte zodii.

Dacă astrologia ar avea ceva dram de adevăr atunci Balanţele ar fi trebuit să-şi recunoască propriile slăbiciuni.

Ciudat: nu a fost aşa. Ambele grupuri au obţinut o medie de 2. Primul horoscop era pentru Capricorn şi suna în felul următor: Universul vă trimite mesaje confuze. Nu analizaţi prea mult semnele. Dacă trebuie să depuneţi un efort prea mare ca să înţelegeţi înseamnă că nu a venit încă momentul înţelegerii. Puteţi fi o sursă de inspiraţie.

folosind astrologia

Vă concentraţi folosind astrologia unui potenţial minunat pe care îl descrieţi cu pasiune, motiv pentru care şi alţii aleg să se îndrepte în aceeaşi direcţie. Micul meu studiu pe Twitter nu este în mod cert singurul care a testat astrologia. Căci au fost realizate multe, foarte multe studii; iar cu cât studiul era mai complex, cu atât mai nesemnificativă s-a dovedit a fi relevanţa astrologiei. Iată ce scria cercetătorul olandez Rob Nanninga: Unul dintre cele mai bune experimente a fost realizat de către cercetătorul australian Dr.

Geoffrey Dean Dean a selectat 60 de persoane cu scor foarte mare pentru introversiune şi 60 de persoane cu scor foarte mare pentru extroversiune. Apoi a oferit astrogramele celor de subiecţi unui număr de 45 de astrologi. Aceştia au încercat să separe introvertiţii de extrovertiţi analizând astrogramele. Rezultatele au fost dezamăgitoare. Părea ca şi cum astrologii ar fi dat cu banul pentru a determina acest lucru.

El a conceput şi un test propriu în care şapte persoane din diverse medii sociale au completat chestionare detaliate despre ei înşişi, iar separat au oferit o listă cu evenimentele importante din viaţa lor. Recompensa oferită era de de goldeni dacă reuşeau să obţină rezultate corecte pentru toţi cei şapte subiecţi.

Astrologilor li s-a cerut să indice numărul de rezultate corecte la care se aşteptau Folosind astrologia dintre ei au prezis că vor reuşi să combine corect toţi subiecţii cu astrogramele lor, doar şase astrologi aşteptându-se la mai puţin de 4 rezultate corecte. Rata medie de succes a fost de 0, Mai mult, nu a existat nicio dovadă cum că astrologii mai experimentaţi ar fi obţinut rezultate mai bune decât începătorii. A fost interesant de comparat între ele rezultatele furnizate de astrologi.

#astrologia #mapaastral #astrologiamoderna

Deoarece toţi au primit aceleaşi informaţii ne-am fi aşteptat la rezultate similare. Dar de fapt, lipsa doomsday dating acord a fost uluitoare.

Home » Cultura » Câtă ştiinţă este în astrologie? Câtă ştiinţă este în astrologie? Descopera Din această curiozitate s-au născut astrologia şi astronomia.

Oricare dintre cele şapte astrograme putea fi combinată cu unul din cele şapte chestionare. Din cele 49 de combinaţii posibile niciuna nu a fost selectată mai mult de 12 ori.

Era ca şi cum fiecare astrolog ar fi folosit o metodă aleatorie pentru a combina rezultatele între ele. În grupa folosind astrologia control a scepticilor cel mai bun dintre ei a obţinut tot trei rezultate corecte, la fel ca şi cel mai bun astrolog.

În completarea studiului său din anul la care se referea Nanninga dr. Geoffrey Dean a realizat o meta-analiză a de studii empirice de astrologie.

Toţi factorii de influenţă ascunşi creează iluzia că astrologia funcţionează, toţi sunt folosiţi în mod obişnuit în sălile de tratament şi toţi duc la satisfacţia clientului - dar niciunul dintre ei nu are nevoie ca ca astrologia să funcţioneze Dacă căutaţi ceva care nu are nicio urmă de adevăr şi nu impune nicio restricţie atunci astrologia este alegerea ideală.

Câtă ştiinţă este în astrologie?

Cei care cred cu sfinţenie în horoscop vor rămâne fermi pe poziţie, indiferent de numărul de dovezi prezentate care să demonstreze că efectul astrologiei este imaginar. Dar pentru cei care se află în expectativă informaţia de mai sus este crucială, mai ales dacă se ştie că există lideri politici şi oameni folosind astrologia afaceri care folosesc astrologia în luarea deciziilor.

Dacă cineva cu putere asupra vieţii dvs. Traducere de Brânduşa Băcilă după All about astrology cu acordul editorului.

Mai multe despre acest subiect